Hoppa till sidans innehåll

Skötarsystem


Från och med hösten 2014 har vi arbetat fram ett nytt skötarsystem.
Vill du bli skötare?
Kontakta Ida Orrhede på nummret: 072-327 28 10


För att få bli skötare på en utav lektionshästarna måste du genomgå någon utav våra skötarkurser, som bronsskötare krävs det att du är hos din häst minst en gång i veckan och med förälder. Som silver-, guld- och diamantskötare krävs det att du är hos din häst minst två gånger i veckan och deltar på våra skötarmöten.

Efter att du har gått någon av skötarkurserna är det inget krav att du måste bli skötare på någon häst. Du är välkommen att delta i våra kurser för att få lära dig mer om hästar och allt runt omkring!
 
Bronsskötare
Du ska vara från 7 år och gärna ha vuxen med dig. Du ska genomgå en ”bronsskötarkurs” där du får lära dig säkerhet i stallet, tvätta av vattenkoppar och krubbor. Du får även lära dig hur man borstar, kratsar och ryckta en häst och vad alla borstar heter. Under kursen går vi även igenom hur du ska sköter hästens utrustning, persedelvård, och även hur du sköter lättare mockning hos hästen.

När du har genomgått ”bronsskötarkursen” får du ett diplom som visar att du är Bronsskötare.
 
Silverskötare  
Du ska vara från 10 år och genomföra godkänt silverskötarprov. Innan prover kommer vi att ha en silverskötarkurs där vi kommer gå igenom det bronsskötaren ska kunna och även hur man leder hästen, hur man sadlar och tränsar samt genomgång om lättare sjukvård för häst och palpering.

Efter att du har gått kursen har du möjlighet att genomföra ett silverskötarprov och efter godkänt prov tilldelas du diplom som visar att du är Silverskötare.
 
Guldskötare
Du ska vara från 12 år och genomför godkänt guldskötarprov. Innan provet kommer vi att ha en guldskötarkurs där vi kommer gå igenom silverskötarens kunskaper och även lättare anatomi samt genomgång på hur man utför enklare sjukvård och palpering.

Efter att du har gått kursen har dumöjlighet att genomföra ett guldskötarprov och efter godkänt prov tilldelas du diplom som visar att du är Guldskötare.
 
Diamantskötare
Du ska vara från 15 år och genomföra godkänt diamantskötarprov. Innan provet kommer vi att ha en diamantskötarkurs där vi kommer gå igenom guldskötarens kunskaper och även fördjupar oss i hästen anatomi, lättare hovvård, foder lära, linda träningslindor och stallbandage, sjukvård och hästens sjukdomar, lastning, longering, tömkörning, färdigställande av häst inför tävling och att visa häst för hand.
 
Efter att du har gått kursen har du möjlighet att genomföra ett diamantskötarprov och efter godkänt prov tilldelas du diplom som visar att du är Diamantskötare.
 
Uppdaterad: 10 APR 2017 23:43 Skribent: Emelie Ericsson

 

Hitta till Persö:

Här är en länk till hitta.se med Persö inprickat.

 

hjärtsäkerzon

 Skänk kattmat,

klicka på bilden

Katterna 

 

Vi finns på facebook

 Joakim Didrik, Ombud Agria


  Betala med Swish!
Betala med Swish
 Klicka på länken för mer info!

 

 

 

Annons MYONE

 

 

Ett stort TACK till våra sponsorer: 

 

Ange alt-text här. 

 

Ange alt-text här.

 

Postadress:
Eksjöortens RF - Ridsport
Kråkeberg 1-12 Persö
57596 Eksjö

Kontakt:
Tel: 038110180
E-post: This is a mailto link

Se all info